Zimní režim

Zima je tu, nastal tedy vhodný okamžik k připomenutí problémů, které by mohly nastat a zásad, jak se jim pokud možno vyhnout.

Do vchodů byla umístěna hrabla na sníh a stabilně tam jsou k dispozici smetáky. Jsou k dispozici jak pro úklid před vchodem domu, tak pro úklid parkovací plochy, ometání bot a podobně. Úklid vydlážděné plochy před vchody zajišťuje družstvo, ale samozřejmě ne v režimu 24/7. Úklid chodníku je starostí obce a pokud jej uklízí domovnice, členové představenstva nebo kdokoli jiný z obyvatel domu, činí tak dobrovolně a bez nároku na odměnu. Děkujeme.

Při větrání ve společných prostorách je třeba dodržet zásadu krátkého nárazového větrání, optimální doba větrání je cca 10 minut. Kdo otevře okno, měl by ho také sám zavřít.

Obdobně je třeba postupovat při větrání v sušárnách. Permanentně otevřené okno a na plno puštěný radiátor není žádoucí způsob sušení prádla.

Parkování před domem je problematické po celý rok, v zimě tomu nebude jinak. Prosíme o ještě větší míru ohleduplnosti a vzájemné tolerance. Bílé čáry nejsou ve sněhu dobře viditelné a tak lze očekávat, že i při veškeré pečlivosti se kapacita parkoviště zmenší. Nejen z toho důvodu je třeba sníh z aut odstraňovat směrem na volnou plochu, tedy na trávník, do předzahrádek apod. Kupa sněhu v uličce mezi auty nebo na čerstvě vyklizeném stání určitě nikoho nepotěší. Rovněž nepotěší, když se člověk vrátí za půl hodiny z Tesca a na jím čerstvě vymeteném parkovacím místě hrdě parkuje soused, zatímco vedle je volná, idylicky zasněžená plocha, přímo vyzývající ke stavbě sněhuláka.

S ohledem na omezenou kapacitu parkoviště žádáme majitele dlouhodobě nevyužívaných vozidel, aby zvážili, jestli více než jedno v ulici zaparkované auto připadající na jednoho řidiče není zbytečný luxus a tak trochu bezohlednost.

Děkujeme

Za představenstvo BD Lukáš Winkler